RO    EN        

current page: Stiri      

 
   
        Workshopul „Rolul autoritatilor locale in imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu surdocecitate”  

      Asociatia Persoanelor cu Surdocecitate din Romania, in parteneriat cu Fundatia Sense International (Romania), va invita la workshopul Rolul autoritatilor locale in imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu surdocecitate, sustinut in cadrul proiectului „Cresterea capacitatii organizatiilor persoanelor cu surdocecitate de a milita pentru respectarea drepurilor specifice”, finantat de PHARE prin programul Consolidarea Democratiei in Romania, Componenta 2 – Democratie, drepturile omului, statul de drept si independenta justitiei. Obiectivul principal al proiectului este promovarea unei societati incluzive, in care drepturile persoanelor cu surdocecitate si ale persoanelor cu deficiente multiple sa fie indeplinite, dandu-le astfel posibilitatea sa joace un rol deplin si activ in societatea romaneasca. Workshopul va avea loc in data de 17 septembrie 2008, ora 15, la Centrul de Zi Helen Keller, Strada Macilor nr. 13 A in Timisoara.

 

 

 
   
        Clipul campaniei nationale "Ai dreptul sa stii!"  

     

 

 

 
   
        Campania nationala „Ai dreptul sa stii!”  

      In perioada iunie – septembrie 2008, Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania deruleaza Campania nationala „Ai dreptul sa stii!” , actiune cuprinsa in cadrul proiectului “ONG PROACTIV- Promovare, Actiune si Instruire pentru ONG-uri” finantat de catre Uniunea Europeana prin Programul Phare 2005 Consolidarea democratiei in Romania – Componenta 2 - Democratie, drepturile omului, statul de drept, independenta justitiei si lupta impotriva coruptiei. Campania „Ai dreptul sa stii!” isi propune sa informeze peste 1000 de organizatii neguvernamentale din întreaga tara cu privire la importanta pe care activitatea de monitorizare si advocacy o are in influentarea procesului decisional, provocarea schimbarii legislatiei, cresterea transparentei institutiilor publice si imbunatatirii politicilor publice care vizeaza diverse grupuri sociale dezavantajate. Campania se desfasoara cu sprijinul celor 15 organizatii membre ale proiectului. Vor fi diseminate afise si fluturasi organizatiilor active in domeniul drepturilor omului; peste 2000 de carti postale vor fi trimise, informand organizatiile din tara cu privire la rolul activitatii de monitorizare si advocacy in viata unui ONG iar un clip cu durata de 15 secunde, continand mesajul campaniei va fi difuzat pe posturile locale de televiziune si pe site-ul proiectului. In toata aceasta perioada site-ul proiectului www.ongproactiv.ro va fi o resursa deschisa, stand la dispozitie cu informtii avizate si exemple de bune practici in domeniu, furnizand servicii de consultanta pe partea de monitorizare si advocacy prin intermediul forumului de discutii la care sunt invitate sa se inscrie toate organizatiile si persoanele interesate.

 

 

 
   
        Training “Intarirea rolului de advocacy a organizatiilor neguvernamentale”  

      In cadrul proiectului ONG Proactiv- Promovare, Actiune si Instruire pentru ONG-uri, finantat de Uniunea Europeana prin programul PHARE 2005- Consolidarea democratiei din Romania, Componenta 2, a avut loc in data de 17-20 aprilie 2008 sesiunea de instruire “Intarirea rolului de advocacy a organizatiilor neguvernamentale”. Trainingul s-a desfasurat pe o perioada de 4 zile, cuprinzand un numar total de 24 de ore de formare. Intalnirea cu reprezentantii celor 14 organizatii parte pe proiect a avut loc la Hotel Transilvania din Sighisoara, aici fiind sustinuta sesiunea de training si fiind gazduiti participantii. Temele cuprinse in agenda de lucru a trainingului au fost: concepte cheie in advocacy, identificarea nevii de advocacy, stabilirea scopului si obiectivelor de advocacy si evaluarea procesului de advocacy. Trainingul a contribuit la atingerea unuia dintre obiectivele proiectului, si anume dezvoltarea capacitatii de advocacy a celor 14 organizatii participante.

 

 

 
<<<     1 / 2     >>>

design by ocswere